21 Şubat 2012 Salı

Peygamberimizin Mu'cizeleri Üzerine Detaylı Bir Çalışma


Peygamber Efendimiz (asm) mucize göstermiş midir? Bazı insanlar bu soruya hemen "hayır" cevabını verirler. Oysa Kur'an başta olmak üzere, Kur'an'da anlatılan Peygamberimizin pekçok mucizesi vardır. Ayrıca sahih kaynaklarda da Peygamberimiz (asm) yüzlerce mucizesi günümüze kadar ulaşmıştır.

Bu mucizelerle ilgili en derli toplu kaynaklar İmam Suyuti'nin (ra) Hasais eseri, Kadı İyaz'ın Şifası ve İmam Bediüzzaman'ın (ra) Mu'cizat-ı Ahmediye eserleridir.

İmam Bediüzzaman'ın (ra) diğer iki eserden farklı bir özelliği vardır ki, mu'cizeleri sadece nakletmekle kalmaz, aynı zaman da mucizeleri naklettikten sonra bu mucizeleri aklın ve kalbin tatmin olacağı şekilde yorumlayarak bunları bir Nubuvvet Delili yumağı haline getirir. Ayrıca mucize ile ilgili akla gelebilecek tüm sorularında cevaplarını verir.

Bizler Resulullah.org sitemiz için aylar süren yoğun bir çalışma neticesinde Peygamberimizin (asm) yüzlerce mucizesini başta İmam Bediüzzaman'ın eseri olmak üzere çeşitli kaynaklardan derleyerek kaynakları ile beraber sitemize ekledik.

Bu çalışmanın bir ilk olduğunu tahdis-i nimet olması açısından duyurmak istiyoruz.
Mucizeleri sadece kaynakları ile nakletmekle yetinmedik.
Aynı zamanda günümüz insanın aklına gelebilecek pek çok sorunun cevabını da ilgili yerlerde cevapladık.

Örneğin Şakk-ı Kamer yani ayın yarılması mucizesinden bahsederken, acaba tarihler bundan bahsetmiş midir? Böyle olağan üstü hadisenin gerçekleşmesi mümkün müdür? Ayın yüzeyinde buna bir iz var mıdır? soruları da masaya yatırıp cevapları veriliyor.

Aynı çalışma ingilizce diline de tercüme edilerek Resulullah.org sitemizin ingilizce bölümüne eklendi.
İşte mucizelerden başlıklar, istifade etmeniz temennisiyle:

Tüm mucizelere ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
http://www.resulullah.org/Peygamberimizin_Mucizeleri



İçerik Hakkındaki Yorumlarınızı Bekliyoruz..Efendim..
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder