4 Mart 2012 Pazar

Asya’nın Filistin’i PATANİ "Patani İslam Krallığı" - 2

                                                     Asya’nın Filistin’i Patani
Asya’nın Filistin’i Patani’ konulu yazı derlemelerimize ikincisi ile devam ediyoruz.
Patani'de zulüm bütün hızı ile devam ediyor. Müslüman genç erkek ve kadınlar sokaklarda çırılçıplak yerlere yatırılıyor, Mü’minler mescidlerde namaz esnasında işgal askerleri tarafından başlarından vurularak şehid ediliyor.

İnsanlar katlediliyor, Camiler cesetlerle doluyor, genç kızlara tecavüz ediliyor, koca bir İslam yurdunun onuru ile oynanıyor. Asya’nın Filistin’i Patani’de zulüm bütün hızı ile devam ediyor. Müslüman genç erkek ve kadınlar sokaklarda çırılçıplak yerlere yatırılıyor,

Mü’minler mescidlerde namaz esnasında işgal askerleri tarafından başlarından vurularak şehid ediliyor, minik kızlar askeri birliklerde toplu tecavüz partilerinde heder ediliyor ve koskoca bir İslam yurdunun onuru zedeleniyor. Katlediliyorlar, dinlerine ve kültürlerine savaş açılıyor.

Mescitte cesetler
Kızgın ve vahşi Tayland’ın eline geçene kadar bir İslam ülkesi olarak varlığını devam ettiren Patani şimdi Budist işgalcilere karşı direnmeye devam ediyor. Zalim Tayland askerleri ise bir süre önce Patani Masacre’deki El Furkan Mescidini tam da sabah namazı vakti basıp, namaz esnasındaki Müslümanlara kurşun yağdırmışlardı.


Gençler caddelerde çıplak halde yatırılmış
Gençlerin çıplak bir şekilde sokaklarda yatırılıp türlü zulümlerin gösterildiği Patani, “yeni” Müslüman olmuş bir yer değil. O “tarihsel bir İslam toprağı.” Patani halkı 15. yüzyılda bölgeye giden Müslüman tüccarlar ve davetçiler vasıtasıyla İslam’la tanışmış ve daha sonra güçlenerek bir devlet halini almış. Patani krallığı her ne kadar inişli çıkışlı dönemler yaşasa da 1786 yılında Tayland’ın eline geçene kadar bir İslam ülkesi olarak varlığını devam ettirmiş.

Genç kızlar korku içinde bekleşiyor
Genç kızlarının bu resimdeki gibi korku ile bekleştiği Patani, Tayland’ın güneyinde Malezya ve Tayland arasında kalan bir bölge. Yüzölçümü 13.721 metrekare. Burada yaklaşık 3 milyon Müslüman yaşıyor. Patani’nin % 80’i Müslüman. Daha önceleri bu oran % 100 imiş ancak Tayland, İsrail’in Filistin’de güttüğü siyaseti Patani’de güderek bölgeye Budist Taylandlıları yerleştirmeye başlamış.

Üst üste kamyonetlere doldurulan gençler
Karga tulumba kamyonlara doldurulan bu gençlerin yaşadığı ve uzun yıllardır Budist Tayland devletinin zulmü altında kan ağlayan “Asya’nın Filistin’i Patani, hala zulüm altında. Hem de çok keskin, çok acımasız, çok “pis” bir zulüm altında.

Arkadaşımız M. Mustafa Uzun’a konuşan Patanili Nazaree Patani, Patani davasının hakları elinden alınmış, toprağı gasp edilmiş, tarihi yok edilmeye çalışılan ve türlü türlü haksızlıklara maruz bırakılmış bir halkın davası olduğunu söylüyor.

Şehitler defnediliyor
Patani Masacre’deki Kruesek Camiinde yapılan katliamdan sonra Müslümanlar defnediliyor. Müslümanlar bütün bu katliamlara rağmen direnmekten vazgeçmiyor. Patani’nin Budistler tarafından işgal edilmesini kabullenmeyen Patani halkı o tarihten başlayarak günümüze kadar defalarca yönetime isyan etmiş ve hiçbir şekilde bu işgali kabullenmemiş.

Türkiyeli Müslümanlar olarak sadece bu minik kıza sahip çıkamadığımız ve bir gün bu güzelim kız da Budist Tayland askerlerinin iğrenç emellerine alet edileceği için zorlu bir vebal altında olduğumuzun  belki farkına varabiliriz.

M. MUSTAFA UZUN






Detaylı bilgi için:
Çare Yardımlaşma ve kalkınma derneği İletişim Bilgileri

Telefon+90 0216 328 32 34

E-postainfo@care.org.tr

İnternet Sitesihttp://www.care.org.tr


. *********************************************************** İçerik Hakkındaki Yorumlarınızı : Aşağıdaki Yorum Gönder Bölümünden Yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder