29 Şubat 2012 Çarşamba

Kişinin anne babası cehenneme gitse O İnsan cennette nasıl mutlu olabilir?


Soru:
Kişinin anne babası cehenneme gitse O İnsan cennette nasıl mutlu olabilir?

Cevap: 

TUZAK: Dikkat Hotmail Hiçbir Şekilde Şifrenizi Sormaz, SAKIN aLDANMAYIN


TUZAK:
Dikkat Hotmail Hiçbir Şekilde Şifrenizi Sormaz,
SAKIN Bu Şekildeki e-maillere ALDANMAYIN

Birlik ve Beraberlik Özel Dosyası

Birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde sizlerle konu ile alakalı değerli yazarların birlik ve beraberlik, terör, ırkçılık, milliyetçilik gibi konularda  yayınlanan Bazı yazıları paylaşmak istiyoruz.

İnternet Tarayıcısının Önbelleğini Temizleme

Çerezler (cookie) ve Önbelleği (cache) temizleme

Değerli kardeşimiz, siteye her girdiğinizde facebook penceresi tekrar tekrar açılıyorsa, kullandığınız tarayıcıda veya görüntülediğiniz sayfada sorun varsa, öncelikle klavyenizdeki

Evliliğin Sağlığı

“Evliliğin yıkılmasını neye bağlıyorsunuz? 

Ekonomik sıkıntılar mı?
Konuşamamak mı?
Parasızlık mı?
Kıskançlık mı?
Sadakatsizlik mi?
İlgisizlik mi?
Eğitimsizlik mi?
Kişilik çatışması mı?..”
Bunların çoğu birer belirtidir. Gerçek sebep sevgi, saygı ve güven bağlarını zayıflatan herhangi bir şeydir. 

ŞAHSİ AİLENİN HUZURU VE MİLLET AİLESİNİN HUZURU İÇİN!


Üstad Bediüzzaman, vatan ve millet ailesinin huzurunu, anarşi ve tehlikelerden kurtulmasını beş esasa bağlamıştır.

Biz bu beş esası karı-kocanın oluşturduğu aile yuvası ve topluluklardan meydana gelen Millet Ailesi için de lüzumlu ve zaruri görüyoruz. O esaslar şunlardır:

Çağın büyük müfessiri Bediüzzaman

ustad 300x200 Çağın büyük müfessiri BediüzzamanBediüzzaman Said Nursi, 1876 – 1960 yılları arasında yaşadı. Ülkemizde ve ülkemiz dışında milyonlarca insan Onun Risale-i Nur isimli tefsirinden istifade etti. O, hep “Nurlar Vadisinde” gezdi. Karanlık vadilerde gezenler, yarasanın ışıktan hoşlanmaması misali bu nurdan rahatsızlık duydu. Ama O, aldırmadı. “Elimizde nur var, topuz yok. Nur kimseyi incitmez, ışığıyla okşar” dedi ve yoluna devam etti… Bu araştırmamızda, kendisinin hayatına, fikirlerine ve mücadelesine kuşbakışı bir bakışla bakmaya çalışacak, doğrudan eserlerinden alınan cümlelerle bazı değerlendirmelerde bulunacağız.

Risale-i Nur Nedir? Nasıl Bir Tefsirdir?

kulliyat Risale i Nur Nedir? Nasıl Bir Tefsirdir?RİSALE-İ NUR KÜLLİYATI dili ve muhtevasıyla olduğu kadar, telif tarzı ve tertibiyle de sıradan İslami eserlerden farklı bir eserdir. Ekseriyetle dağlarda, kırlarda, yahut zindanların amansız şartları altında telif edilen bu eser, telif şartlarından hiç beklenmeyecek bir şekilde, en ağır, en derin, en muğlâk ilmî meseleleri incelemekte, en çetin soruları ele almakta, yüzyıllar boyunca tartışma konusu teşkil edegelmiş problemler için çözümler ortaya koymakta, çağın tereddütlerine cevap getirmekte, üstelik bütün bunları, tamamen kendisine has bir üslûp ve metod içerisinde gerçekleştirmektedir.

Ölüm Yokluk Mudur?


Ölüm ruhun bedenden ayrılma olayıdır. Ölen ruh değil, bedendir. İnsan ise asıl olarak ruh demektir. Beden onun hanesi yahut elbisesi hükmündedir.

28 Şubat 2012 Salı

Organ nakli câiz midir?

 Hastalık ve tedavi konusunda kamuoyunun genel dinî telakkisini belki de en çok meşgul eden meselelerden birisi organ naklidir.

Tesettur hakkında Akla Gelebilecek Bazı Soruların Cevapları

Biz Burada Tesettür Hakkında Akla Gelebilecek Bazı Soruları Seçmeye Çalıştık Daha Detaylı Bilgi İçin Siteyi Ziyaret Edebilirsiniz..

Bayanların başını kapaması farz mıdır?

Bayanların başını kapaması farz mıdır?


Câhiliyette insanların birçokları terbiye ve edebten yoksundu. Ahlâk, iffet ve namus meselesi lafta idi. Bugün olduğu gibi kadın açılıp saçılıyordu, vücudunu, namahrem yerlerini göstermekle böbürleniyordu. İlahî rahmet olarak gelen İslâm dini, tefessüh etmiş bu insanlığı ıslah etmek için birtakım emir ve prensipler getirdi. Bunlardan birisi de kadının cilbab ile örtünmesini emreder.

"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle! Baş ve boyunlarını örtmek için cilbablarını üzerlerine alsınlar."(Ahzab, 33/59).

Tesettür ve Açık Giyinmek Hakkında Yaşanmış Bir Tecrübe


Örtülü ve Özgür

Uzun beyaz elbisemle ve iki-üç santim uzunluğundaki siyah saçlarımla bir öğle sonrası sokakta yürüyordum ve kamyon şoforleri ıslık ve bağırmalarıyla beni rahatsız etmişlerdi. 

Kendimi yenilmiş hissettim. 
Kuaför salonundan daha şimdi çıkmıştım. Saçlarımı bir erkek gibi kestirmiştim. Kuaför kestiği her tutamdan sonra kendimi nasıl hissettiğimi soruyordu. Korkmamıştım, ama bir organımın kesiliyor olduğu hissine kapılmıştım. 

27 Şubat 2012 Pazartesi

Ayet-i Kerime Meali "Hep nimet, servet, ihtişam, büyük bir saltanat görürsün.."



"Etraflarında ebedî cennet çocukları dolaşır durur ki,
onları gördüğünde parlaklıklarından ötürü etrafa saçılan inciler sanırsın.
Hangi tarafa baksan hep nimet,
servet,
ihtişam,
büyük bir saltanat görürsün."

Osmanlı İmparatorluğun Çökuşunu Hazırlayan Ailelerden Biri: "DANONE" yoğurtları!

 Amerikada faaliyet gösteren bir Web sayfasında Kanada’da üretilen DANONE yoğurtlarında haram olan jelatinin katkı maddesi olarak kullanıldığı ifade edilmektedir. 

Aynı patentle ülkemizde faaliyet gösteren DANONE ürünlerini üreten firma acaba, kendi ürünleri için ne diyecek? Açıklama yaparsa biz de sitemizde yayınlarız. 


Haberin İngilizce aslı:
Gelatin in most Danone yogurts